Skip to content
Skaperen er taperen med Aasmund Nordstoga // SmallTalks

Skaperen er taperen med Aasmund Nordstoga // SmallTalks

TronTalks

Sted:

Søberg Gård

Arrangør:

TronTalks - Studio O

Tidspunkt:

søndag 18. februar
15:00 - 18:00
Billetter

TronTalks presenterer SmallTalks. Små samtaler om store temaer, spredt ut over året.

SKAPEREN ER TAPEREN
Hvorfor er de som skaper verdiene nederst på rangstigen?
Aasmund Nordstoga er sanger og bonde fra Vinje i Telemark og har med sin karriere gjort seg tanker om den problematiske fordelingen av inntekter i de to sårbare bransjene. Bonde- og småbrukarlagets medlemmer kjemper daglig om konkurransedyktig inntekt og rettferdige forretningsmodeller i sin bransje.
Grim Jardar Aasgård er melkebonde og utmarksbruker samt Fylkesleder i Hedmark Bonde- og småbrukarlag. Han er opptatt av et mangfoldig jordbruk. Mener mange små er mer robust enn få store og er generelt stor tilhenger av jorda og fotosyntesen.
Irina Eidsvold-Tøien er ørsteamanuensis BI med skapende kunstnere som hovedfokus.

Musikalske innslag av Sivilstryken og Aasmund Nordstoga

INNHOLD I PANELSAMTALEN
Bønder og musikere taper mens Rema 1000 og Spotify tjener seg store og feite. De som skaper verdiene er gjerne idealister dedikert til musikken, maten eller idéen om en ny bedrift. Skaperne av produktene det bygges milliardær-industrier rundt står igjen med en forsvinnende lite og liten eller ingen råderett over det de har skapt. I samtalen vil vi sette spesielt fokus på matbransjen og musikkbransjen.

Landbruket besørger kortsiktige behov, samtidig som bønder må tenke langsiktig i produksjon og naturforvaltning. Naturkriser, økte utgifter, nye teknologier som GMO samt nødvendige restriksjoner for å verne naturen påvirker bondens levedyktighet. Hvordan tilpasser landbruket seg alle endringene?

Musikkbransjen står overfor en stor digital strukturendring med strømmetjenester som tar nesten all profitt og kunstig intelligens som infiltrerer flere ledd i produksjonslinjen. Konsertvirksomhet står igjen som en av de få inntektsbringende jobbene til musikkskapere, men hva skjer når publikum ikke har råd til billetter eller vane-mønsteret er permanent endret etter pandemien?Problemstillingene vi står ovenfor er kjent for mange og kanskje de to bransjene har mer til felles enn en skulle tro?

250,. / 200,-
Billetter kan kjøpes i døra, på trontalks.no eller ved å følge linken

Adresse

Søberg Gård

Nord-Østerdalsveien 5716

2560 Alvdal

Åpne i Google Maps