KL. 19.00
HUSET AUKRUST

BOKBAD

7 MENINGER MED LIVET OG 2 SOM LURER

Thomas Hylland Eriksen har en rask tunge og meninger nok til å fylle like mange liv som katten sin, Doffen.

To Ungdommer fra Alvdal lurer på meningen mens Hulbækmo/Jacobsen legger lydsporet.

Thomas Hylland Eriksen var en populær gjest på TronTalks i 2020.

Meningen med livet?

Vi lever og opplever dagene på forskjellige måter. 

Vi er forskjellige. 

Men hvor ofte kommer vi sammen og snakker om det å leve her og nå?

Thomas Hylland Eriksen kommer til TronTalks@Vinterfest i Alvdal for å snakke om hva det er som gjør livet hans verdt å leve. 

Over hele landet trekker den rappkjefta og likandes tenkeren fulle hus til sine populære og inspirerende funderinger over stort og smått.

Thomas Hylland Eriksen er aktuell med boken SYV MENINGER MED LIVET der han på en lettfattelig måte snakker om hvordan vi er våre relasjoner. Det å gi slipp, balansekunst, drømmer og det å leve både i øyeblikket og i det langsomme er også noe av det som gir livet mening.

– Hvis du har alt, er det også alt du har. Det gjør deg til et fattig menneske, sier Thomas
.

Hvordan ser ungdommer på meningen med livet? Anna Hauen og Anders Flaten fra Alvdal blir også med i samtalen. Er tankene til Thomas Hylland Eriksens gjenkjennelig for den som er på vei inn i voksenlivet? I TronTalks er musikk en del av samtalen, Hans Fredrik Jacobsen & Tone Hulbækmo bidrar med sine musikalske meninger.

Årets TronTalks handler om betydningen følelsene har i våre liv. Filosofen Arne Næss mener at mange begynner for sent med å tenke over tilværelsen. «Det er en forskjell på bare å fungere som et menneske og å være seg bevisst at det er akkurat nå jeg lever.», sier Næss.

Det blir en garantert rik og livlig lørdagskveld på Huset Aukrust, 18. februar kl 19. Det blir anledning til å kjøpe seg et glass vin pluss pluss, og etter samtalen kan du delta i kommentarfeltet rundt peisen på Huset Aukrust sammen med Thomas, Anna og Anders.

«Drømmen om noe mer og annet holder mennesker gående. Ganske ofte kan det være nok bare å være et sted, leke med barn, voksne eller dyr, lytte til musikk eller ro en tur i solgangsbrisen. Det er i slike situasjoner du risikerer å komme i kontakt med deg selv, og det er det jo ikke alle som tar sjansen. De aner ikke hvem de risikerer å møte.»

Vi skal da ikke bare overleve, vi må leve også.